Цорк: Пулишич остава в Борусия Дортмунд до края на сезона

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Кристиян Пулишич ще остане в клуба до края на настоящия сезон, съобщи спортният директор на ,,жълто-черните“ Михаел Цорк. Последните спекулации относно бъдещето на талантливия американец го изпращаха в Челси през януарския трансферен прозорец. 20-годишният футболист бе титуляр в последните две кампании за Дортмунд в Бундеслигата, но от началото на новия сезон игровите му минути на терена са ограничени поради силното представяне на друг младок в лицето на Джейдън Санчо.

,,Знаем за тези слухове относно бъдещето на Пулишич от доста време“, заяви Цорк за германското издание Kicker. „Очакваме той да остане в отбора поне до края на сезона“, завърши спортният директор на Дортмунд. Пулишич се присъедини към клуба през 2015 година, когато бе на 16-годишна възраст, като от тогава изигра 107 мача за тима от Бундеслигата, отбелязвайки 15 гола. Той бе титуляр за САЩ при загубата в приятелския мач от Англия с 3:0 на ,,Уембли“.

Борусия Дортмунд е лидер във временното класиране с четири точки аванс пред втория Борусия Мьонхенгладбах. В следващия кръг съставът гостува на Майнц 05 в опит да продължи серията си без загуба в първенството от началото на сезона. /БГНЕС