Финалът на Евро 2021 при жените ще се проведе на националния стадион ,,Уембли".
Финалът на Евро 2021 при жените ще се проведе на националния стадион ,,Уембли". / БГНЕС
Англия ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол за жени през 2021

Англия ще приеме Европейското първенство по футбол за жени през 2021 година, съобщи Футболната асоциация на страната. Островната държава бе единственият кандидат за домакинство на надпреварата, като решението бе взето на заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФА в Дъблин.

,,С домакинството на Европейското първенство по футбол за жени, ние популяризираме още повече спорта в Англия. Това е доказателство, че работата ни през годините се отплаща и прогресът е налице. Не може да подценим позитивния ефект, който ще има турнира към новото поколение", заяви изпълнителният директор на ФА Мартин Глен в изявление.

Стадион ,,Уембли“ ще бъде домакин на финала на 21 юли, като останалите спортни съоръжения, където ще се проведат срещи от Европейския шампионат са стадионите на Брайтън (Amex Stadium), Брентфорд (Community Staduim), Милтън Кийнс Донс (MK Stadium), Манчестър Сити (Academy Stadium), Нотс Каунти (Meadow Lane), Питърборо (Abax Stadium), Родъръм (New York Staidum) и Шефилд Юнайтед (Bramall Lane).

Англия никога не е печелила голям европейски форум при жените, но се очаква да бъде сред кандидатите за световната титла на Мондиала във Франция под ръководството на бившия английски национал Фил Невил. Европейското първенство ще се проведе през юли месец 2021 година и в него ще вземат участие 16 страни. /БГНЕС