Сари: Очаквах да срещна трудности в Челси

Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви на пресконференцията преди двубоя с Манчестър Сити в събота, че не е изненадан от трудностите на Челси в последните няколко срещи. ,,Сините“ бяха непобедени в първите си 12 мача във Висшата лига, но загубиха два от последните си три срещи в Премиър Лийг, най-скорошната от тях при гостуването на Уулвърхемптън с 2:1 в междинния кръг. Неубедителните изяви на лондончани ги изпратиха на четвърта позиция в таблицата на 10 точки от лидера Манчестър Сити.

,,Очаквах, че рано или късно ще срещнем трудности“, започна Сари. ,,Когато един отбор променя стил на игра, своята футболна философия, трябва да се промени и психологическата настройка. А това трябва да стане с 25 човека, затова пътят не е лек“, добави италианският специалист. Той бе запитан от журналисти как ще победи Гуардиола на Манчестър Сити, след като шампионите са непобедими от началото на сезона, а самият Сари загуби веднъж с Наполи срещу испанеца и преди началото на настоящия сезон в Премиършип в спора за Къмюнити Шийлд. ,,Нямам представа как ще го победя. Никога не съм го правил, трябва да попитате някой друг“.

Треньорът се обърна и към своите футболисти, които според него са изпаднали в дупка в последните си два мача след изтичането на 55-60 минути. ,,Имаме проблем с концентрацията и контрола върху мачовете. В последните два играхме добре в първия час от срещите, но веднага след първата грешка изпадахаме в дупка. Фулъм не ни отбелязаха, тогава имахме късмет – срещу Уулвърхемптън по-скоро ние имахме малшанс, след като съперникът бе ефективен и реализира две попадения от два точни удара към вратата ни“, сподели той. ,,Трудно ми е да го обясня. Не реагирахме като отбор, а всеки по различен начин. Това е огромен проблем, нямахме необходимата решителност, за да спечелим срещу Уулвърхемптън“.

Сари коментира и противникът на ,,сините“ в събота. ,,В момента те са по-силни от нас, но нашата финална цел е да бъдем най-добрият отбор в Европа. Трябва да работим и да се подобряваме. В 90 минути всичко може да се случи. Знаем, че е много трудно, но трябва да вярваме в успеха“, завърши Сари. Челси приема у дома на ,,Стамфорд Бридж“ Манчестър Сити в събота вечер. /БГНЕС