Саутхемптън сложи край на серията на Арсенал, Азар изкова победата на Челси над Брайтън

Тимът на Саутхемптън надви Арсенал с 3:2 у дома в двубой от 17-и кръг на Премиършип. С това "светците" сложиха край на серията от 22 мача без загуба във всички турнири на "артилеристите", която започна през септември.

"Светците" поведоха с гол на Дани Ингс в 20-ата минута, а Хенрих Мхитарян изравни в 28-ата. Отново Ингс даде преднина на Саутхемптън минута преди края на полувреме и пак Мхитарян възстанови равенството в 53-ата минута. В края на мача Арсенал търсеше победата, но вместо това получи гол във вратата си, автор на който стана Чарли Остин в 85-ата минута. Арсенал на два пъти навакса изоставане, но за трети път нямаше нито сили, нито време.

В паралелен мач Челси победи Брайтън с 2:1 като гост. В основата на успеха на "сините" бе Еден Азар, който в 17-ата минута подаде идеално на Педро и испанецът се разписа на празна врата, а в 33-ата минута белгиецът сам вкара втория гол за гостите. Брайтън успя да върне едно попадение в 66-ата минута чрез Соли Марч, а този гол се оказа последен в срещата, след като играчите на Челси не допуснаха повече грешки. /БГНЕС