Моуриньо: Ливърпул е по-добрият отбор

"Ливърпул е по-добрият отбор. Не можем да се сравняваме с техния интензитет, не можем да се сравняваме с тяхната физика, и базирано на този интензитет и психика те могат да демонстрират техническите си качества. Те са по-добрият отбор", призна мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо след загубата в голямото дерби на Висшата лига миналата вечер.

"Червените дяволи" бяха тотално надиграни на "Анфийлд" и допуснаха поражение с 1:3 след два късни гола на резервата на мърсисайдци Джердан Шакири. Моуриньо обаче отрече да е загубил доверието на играчите в съблекалнята на тима. "Питате ме дали играчите нямат чест. Аз вярвам, че те имат, а вие казвате обратното. Един футболист трябва да дава всичко от себе си, всеки ден, на максимум, във всеки един мач и всяка една минута. Няма значение кой е мениджърът или нещо друго. Ако казвате, че те не дават всичко от себе си, ги наричате непочтени. Аз не мисля така. Футболистите, които бяха на терена днес, дадоха всичко от себе си", отговори португалският специалист.

"Въпреки че те са по-добри от нас, ние бяхме в мача, докато не допуснахме третия гол. В последните 15 минути имахме толкова шансове, колкото и те. Мисля, че най-трудният период в мача за нас бяха първите 20 минути, когато не можехме да се справим с техния фантастичен интензитет, скорост и преса. След това бяхме спокойни. В съблекалнята Де Хеа каза, че и двата изстрела са били лесни за спасяване, но заради рикошетите той нямаше шанс", допълни Моуриньо. /БГНЕС