Томас Вермален утежни ситуацията със защитниците в Барса за Ернесто Влаверде.
Томас Вермален утежни ситуацията със защитниците в Барса за Ернесто Влаверде. / БГНЕС
Барса остана без защитници след нова травма на Вермален

Томас Вермален ще отсъства за месец от терените, след като стана ясно, че е разкъсал мускул на прасеца, обявиха от Барселона. Белгиецът бе заменен при вчерашната победа над Леванте с (5:0), която възстанови преднината на каталунците от три точки на върха в Ла Лига. Вермален от години има проблеми с контузиите и рядко остава здрав за дълго време. През този сезон той има общо шест двубоя за Барса във всички турнири.

"Тестовете извършени върху защитника показват, че той е разкъсал мускул в десния прасец и ще отсъства около четири седмици", гласи официалното съобщение от клуба. Така Ернесто Валверде разполага вече само с двама здрави централни защитници в лицето на Жерар Пике и Клеман Ленгле, след като Самюел Умтити все още лекува травма на коляното.

Днес Барселона научи своя съперник за осминафиналите на Шампионската лига. Каталунците се разминаха с най-тежките съперници в жребия и ще се изправят срещу френския Олимпик Лион. Първият двубой е на 19.02 във Франция, а реваншът е на 13 март на "Камп Ноу". /БГНЕС