Байерн съкрати дистанцията с Дортмунд, Левандовски вкара своя гол номер 100

Отборът на Байерн Мюнхен надигра у дома с 3:1 Шалке 04 в последна среща от съботната програма на 20-ия кръг в Бундеслигата. Действащият шампион откри резултата в 11-та минута след автогол на Джефри Брума, но четвърт час по-късно Ахмед Кутуджу възстанови паритета на ,,Алианц Арена“.

Радостта на гостите от Гелзенкирхен трая кратко, като две минути след изравнителното попадение те отново бяха в ролята на догонващи след точната интервенция на Роберт Левандовски. Това бе юбилейният гол номер 100 за полския нападател с екипа на баварците. През втората част възпитаниците на Нико Ковач затвърдиха успеха си след попадението на намиращия се в чудесна форма Серж Гнабри, като Левандовски този път бе в ролята на асистент.

Така Байерн съкрати разликата до лидера в класирането Борусия Дортмунд на пет точки, след като ,,жълто-черните“ не успяха да победят Хофенхайм, въпреки че водеха с 3:0 12 минути преди края на двубоя си на ,,Сигнал Идуна Парк“. За Байерн предстои гостуване на Аугсбург следващия петък, а на 19 февруари тимът пътува до ,,Анфийлд“ за визита на Ливърпул в първа среща от осминафиналната фаза на Шампионската лига. /БГНЕС