Димитров: Жегата не ме уплаши, намерих начин да спечеля

"Физически се чувствам много добре. Жегата не ме уплаши, което е добър знак. Просто трябва да бъда спокоен и концентриран", сподели Григор Димитров след успеха си над Андрей Рубльов в четири сета в мач от третия кръг на Аустрелиън Оупън.

Двамата тенисисти играха при изключителна жега на "Род Лейвър Арина", като световният номер 3 се справи по-добре с тежките условия и стигна до крайния успех след малко над 3 часа игра. Въпреки изтощителния двубой, Димитров дори запази тренировъчен корт за вечерна тренировка. "Това са най-важните мачове за мен, когато нещата не се получават, но въпреки това намирам начин да спечеля. Той е невероятен играч, победи ме доста убедително на Ю Ес Оупън. Знаех какво да очаквам и какво трябва да направя, но някои неща в играта ми не работят в момента. Радвам се, че стигнах до победата", сподели Гришо в интервюто след срещата.

Българският тенисист коментира и мача между Ник Кирьос и Жо-Вилфред Цонга, който ще определи следващия му съперник. "Със сигурност ще гледам този мач от ледената вана. Двама страхотни играчи, Ник играе невероятен тенис напоследък, играе пред родна публика. И двамата сервират много силно, така че изходът от мача ще се реши в няколко ключови точки", каза той. /БГНЕС