Доминик Тийм е новият шампион в Санкт Петербург
Доминик Тийм е новият шампион в Санкт Петербург / БГНЕС
Тийм триумфира в Санкт Петербург

Доминик Тийм спечели титлата на тенис турнира в Санкт Петербург, след като победи на финала Мартин Клижан с категоричното 6-3, 6-1 за малко повече от час игра. Поставеният под номер 1 в схемата Тийм пък спечели 11-и трофей в кариерата си и трети от началото на сезона. 25-годишният тенисист нямаше никакви проблеми по пътя към титлата във финала и бе много щастлив след края на двубоя.

,,Това е първата ми титла на турнир в зала. Невероятно е. Бях малко поуморен в края, но се радвам, че успях да доведа нещата до край възможно най-рано. За мен е много ценно и важно да спечеля турнир. Не всеки тенисист в тура получава възможността да вдигне трофей през годината, затова този момент е специален“, завърши той.

За австриеца това бе първа победа от четири срещи със словака, който е бивш шампион в надпреварата от 2012 година. Клижан беше стопроцентов във финали, след като бе спечелил шест от изиграните си шест сблъсъка за трофей, но Тийм беше по-добрият тенисист на корта в неделя и заслужено стана шампион. /БГНЕС