Федерер не изключи участие на Ролан Гарос през следващата година

Световният номер 2 Роджър Федерер разкри, че може и да участва в сезона на клей през 2019-та година, въпреки че изцяло пропусна турнирите на червено през последните два сезона. 37-годишният тенисист вече участва на по-малък брой турнири заради напредналата си спортна възраст, но не изключи възможността да се завърне на кортовете на Ролан Гарос, където за последно игра през 2015-та година.

"Ще знам графика си за следващия сезон до края на годината. Обичам да планирам програмата от рано, за да мога да изготвя режима на подготовка, физическите натоварвания, дори какви да бъдат тренировките ми през декември. В момента обмисляме сезона на клей. Той не е изключен. Това, разбира се, е сериозна промяна. Ако играя на клей турнирите, това променя програмата ми напълно", сподели Федерер, който има една титла на Ролан Гарос, а за последно игра финал в Париж през 2011-та година.

Швейцарският маестро започна много силно тази година, като спечели Аустрелиън Оупън и турнира в Ротердам, за да се завърне на върха в световната ранглиста, но след това формата му падна и той стигна само до още една титла - от турнира в Щутгарт. /БГНЕС