Джокович даде само четири гейма на Чекинато

Новак Джокович се класира без проблеми за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай, след като победи италианеца Марко Чекинато с 6-4, 6-0. По този начин сърбинът взе реванш за изненадващата загуба от Чекинато на четвъртфиналите на Ролан Гарос по-рано тази година.

Световният номер 3 бе много солиден на собствен сервис през цялата среща, като спечели 85 процента от точките на първото си подаване и отрази и двете възможности за пробив, които се откриха пред съперника му. Джокович завърши мача за час и 9 минути, записвайки 7 аса и нито една двойна грешка. След този успех носителят на 14 титли от Големия почти сигурно ще измести Роджър Федерер от втората позиция в световната ранглиста, като за да не се случи това, швейцарецът трябва да защити титлата си от миналата година, а Джокович да загуби следващия си мач. За сърбина предстои битка със седмия поставен в схемата Кевин Андерсън, който надви намиращия се в отлична форма Стефанос Циципас с 6-4, 7-6(1). Последният официален мач между Джокович и Андерсън бе на финала на Уимбълдън, когато Ноле се наложи в три сета, но след това двамата играха на неофициалната отборна надпревара Лейвър Къп и победата бе за южноамериканеца.

По-рано днес световният номер 5 Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на надпреварата, след като победи австралиеца Алекс де Минор с 6-1, 6-4. 21-годишният германец бе в отлична форма, като имаше нужда от само 29 минути, за да вземе първата част с 6-1, а във втория сет успя да стигне до ключов пробив в деветия гейм, след което затвори мача на собствен сервис след час и 9 минути игра.

За място на полуфиналите Зверев ще спори с британския номер 1 Кайл Едмънд, който победи чилиеца Николас Жари със 7-6(5), 6-3. В миналия кръг Жари постигна най-сериозния успех в кариерата си, побеждавайки петия поставен в схемата Марин Чилич, но днес Едмънд бе много солиден и удържа канонадата от 17 аса на съперника му, за да спечели срещата след час и 30 минути игра. До момента Зверев се спечелил и трите си мача с Едмънд, като за последно двамата са играли на Мастърса в Рим, където германецът стига до успех в два сета. /БГНЕС