Надал страда от травма в коляното и се очаква да се завърне за турнира в Париж в края на октомври.
Надал страда от травма в коляното и се очаква да се завърне за турнира в Париж в края на октомври. / БГНЕС
Надал ще участва в Акапулко през следващия сезон

Световният номер 1 Рафаел Надал ще вземе участие на турнира в Акапулко през следващата година. В това са уверени организаторите на надпреварата, след като испанецът се оттегли през настоящия сезон поради травма в бедрото, която му попречи да довърши четвъртфинала си на Аустрелиън Оупън срещу Марин Чилич, а през 2017 година загуби на финала от американеца Сам Куери.

Турнирният директор на надпреварата в Акапулко Раул Сурутуса изрази сигурността си, че Надал ще участва отново в мексиканския град. ,,Участието на световния номер 1 е важно за нас, но е още по-специално кога това е Рафаел Надал. Отне едно телефонно обаждане, за да получим потвърждение, че той ще е тук“, заяви щастливият турнирен директор.

Други тенисисти, които се очаква да вземат участие в Акапулко, са четирикратният шампион Давид Ферер, тазгодишният победител в Маями Джон Иснър, Александър Зверев и Стан Вавринка. Турнирът ще бъде специален за Ферер, който ще изиграе последното си състезание извън Испания, преди да прекрати своята кариера в Мадрид на Мастърса през май. Сурутуса сподели вълнението си от завръщането на Ферер в Мексико. ,,Давид винаги ще бъде добре дошъл тук, той има специална връзка с феновете и е много обичан тук“.

В женската схема бившата шампионка на Ю Ес Оупън Слоун Стивънс вече потвърди участие в Акапулко. Организаторите разговорят с други тенисистки, като една от тях, която е в полезрението им, е бившата двукратна шампионка от Големия шлем Гарбине Мугуруса. ,,Мугуруса винаги е в нашето полезрение, но всичко зависи от графика й“, заяви директорът.

Турнирът в Мексико се провежда непосредствено преди първия турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Миналата година шампиони при мъжете и жените станаха Хуан Мартин дел Потро и Лесия Цуренко. Победителят при мъжете ще получи 1.7 млн. долара в предстоящото издание. /БГНЕС