Тони Надал обича да използва своя опит в тениса, за да помага за играта по всякакъв начин.
Тони Надал обича да използва своя опит в тениса, за да помага за играта по всякакъв начин. / БГНЕС
Тони Надал пред БГНЕС: Дойдох тук, защото обичам тениса

Новият посланик на Sofia Open 2019 Тони Надал говори пред БГНЕС за очакванията си от турнира в София, как се развива тенис академията на Рафаел Надал в Манакор и как се стигна до неговото първо идване в България.

"Дойдох по покана на президента на Българската тенис федерация (Стефан Цветков б.а.), защото за мен е важно да помагам на тениса по всякакъв начин. Това за мен е нещо много хубаво. Удоволствие е да съм тук. Относно академията на Рафа в Манакор нещата вървят много добре. Имаме доста деца. Не е лесно да създадеш шампиони, но сме на път. Имаме някои прогресиращи тенисисти като Жауме Мунар, който е 74 в ранглистата, Каспер Рууд и Акира Сантилиян. Не е лесно, но опитваме да направим нещо с тези деца", заяви Тони Надал.

"Много е трудно да определя кой ще спечели турнира в София. Жребият ще бъде много тежък и може да натежи. Имате отлични тенисисти тук като Вердаско, Вавринка, Баутиста Агут, Хачанов, Циципас, Медведев. Всеки от тях може да спечели", завърши легендарният испански треньор. /БГНЕС