Вердаско: Чака ме тежък мач срещу Беретини

"Беретини е млад тенисист и съм го гледал само 1-2 негови мача. Знам неговия стил на игра, знам, че мачът ще бъде труден за мен и се надявам, че ще имам добър ден и ще успея да победя", коментира испанецът Фернандо Вердаско, след като се класира за четвъртфиналите на София Оупънн днес, предаде репортер на БГНЕС.

35-годишният Вердаско записа втора победа на българска земя, след като се наложи над румънеца Мариус Копил с 6-2, 4-6, 6-1 за час и 44 минути игра. "Мисля, че в първия и третия сет разликата беше, че успях да вкарам повече ретури в игра от него и да правя по-малко грешки от основната линия. Във втория ролите бяха разменени. В третия сет успях да намаля грешките и мисля, че това бе основното. В края на втория сет бях малко ядосан, защото не се чувствах добре, когато сервирах, пропусках много първи сервиси. Изглеждаше, че той обръща мача, започна да вкарва много повече ретури, когато той закачаше мрежата, топката влизаше в моето поле, а за мен не беше така. Аз се опитвах да давам най-доброто от себе си и когато видиш, че понякога нещата не зависят от теб, а от шанса, това те ядосва", коментира след двубоя испанецът.

Той сподели очакванията си и от следващия си съперник Матео Беретини, който вчера отстрани водача в схемата Карен Хачанов. "Той е млад тенисист и съм го гледал само 1-2 негови мача. Знам неговия стил на игра, знам, че мачът ще бъде труден за мен. Аз ще се опитам да върша моята работа, да играя своята игра, да играя на възможно най-високо ниво. Както казах, знам, че ще е трудно и се надявам, че ще имам добър ден и ще успея да победя", каза Вердаско. /БГНЕС