Александра Георгиева: Посвещавам наградата на сестра си, мечтая за злато от Евроволей

178 точки отбелязани в 7 мача на турнир от най-високо ниво. Звучи невероятно, но е факт! Успя да го направи една от състезателките в българския национален отбор по време на Европейското първенство по волейбол за жени под 17 години в София – Александра Георгиева.

Сани, както я наричат всички в тима, изигра основна роля за достигането на най-малките ни „лъвици“ до 4-о място на шампионата на Стария континент и заслужено попадна в Идеалния отбор на турнира за втора поредна година.

„Тази награда означава много за мен и отново я посвещавам на сестра си. Както виждате аз винаги се обръщам към нея, когато взимам. Това беше една цел, за която тренирах цялата година – да взема награда на Европейското първенство“, споделя развълнуваната Сани за сайта на БФВолейбол.

„Много се радвам, че за втори път изпълних тази своя мечта, да се кача на стълбичката при 7-те най-добри състезатели. Надявам се и следващата година пак да стане така. По принцип съм скромно момиче и мисля, че тази награда ми дава малко повече самочувствие и увереност, че се движа по правилен път. Изключително съм щастлива, просто това е едно признание за труда ми през годината“, допълва тя. /БГНЕС