ФБР разследва лице, свързано с масовата стрелба от Лас Вегас

По време на клането Падок отне живота на 59 души, своя включително.
По време на клането Падок отне живота на 59 души, своя включително. / БГНЕС

ФБР провежда разследване срещу човек, който може би e свързан със масовата стрелба, извършена от американеца Стивън Падок в Лас Вегас (Невада) миналия октомври. Това бе обявено в петък от градския шериф Джоузеф Ломбардо днес.

Според него ФБР е започнало разследване срещу "лице, представляващо интерес на федерално ниво”. Шерифът обаче отказа да предостави повече подробности за случая, включително и да разкрие самоличността на въпросния човек.

Ломбардо отбеляза, че докато разследването продължава, полицията научава постоянно нови подробности около случилото се, но мотивите, ръководели Падок, продължават да са загадка. Шерифът потвърди, че Падок е проучвал и други места за извършване на нападение над голям брой хора, включително и популярния плаж в Санта Моника, Калифорния. Освен това той е търсил в интернет и информация относно тактиката и последователността на действията, които американските полицаи и спец отряди са длъжни да предприемат в случай на големи инциденти с вероятност от жертви.

Въпреки това Ломбардо призна, че връзка между стрелеца и която и да било терористична група продължава да липсва.

БГНЕС припомня, че на 1 октомври миналата година Стивън Падък стреля от хотелската си стая на 32-ри етаж в хотел "Менделей Бей" и уби поне 59 души, присъстващи на музикален фестивал. 527 бяха пък ранените.

Престъпникът се самоуби преди идването на полицията. /БГНЕС