Губернаторът на Флорида изиска документите, разкриващи бездействието на ФБР относно Круз

На сн.: Губернаторът на Флорида Рик Скот.
На сн.: Губернаторът на Флорида Рик Скот. / БГНЕС

Губернаторът на Флорида Рик Скот изиска ФБР да разкрие всички документи, утвърждаващи бездействието на ведомството преди стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунмен Дъглас" и настоя ръководителя Кристофър Рей да подаде оставката си.

Изявлението на Скот, публикувано на сайта му, се отнася до признанията на ФБР, че още през януари сътрудниците му са получили предупреждение, че виновникът за масовото клане Никълъс Круз представлява заплаха за обществото, но така и не са реагирали. Сигналът е бил подаден от анонимно лице, което е заявило, че момчето се държи странно, склонен е към убийство и притежава необходимото оръжие, за да ги извърши.

"Миналата седмица щатът ни и цялата страна бяха шокирани, когато узнаха за непростимото бездействие на ФБР след получената информация, че Круз планира да извърши масова стрелба в училището. Неспособността на ФБР да започне разследване повдига множество въпроси и семействата на загиналите заслужават да получат отговорите за тях. Призовавам ФБР да публикува всички данни, касаещи неспособността на бюрото да предприеме мерки, свързани с получените предупреждения, включително и подробностите и процедурите", подчерта в понеделник Скот.

БГНЕС припомня, че на 14 февруари Никълъс Круз откри огън в гимназия "Марджъри Стоунмен Дъглас" и уби 17 деца и възрастни. По-късно стана ясно, че Круз е бивш възпитаник на учебното заведение, който е бил изключен заради проблеми с дисциплината. /БГНЕС