Доналд Тръмп се закани да си тръгне от срещата с Ким Чен Ун, ако не му се стори успешна

Тръмп се закани, че ще си тръгне от срещата с Ким Чен Ун, ако тя не го удовлетвори.
Тръмп се закани, че ще си тръгне от срещата с Ким Чен Ун, ако тя не го удовлетвори. / БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че ще си тръгне от срещата с Ким Чен Ун, която ще се състои през следващите седмици, ако тя му се стори неплодотворна. Това американският лидер заяви в сряда по време на съвместната си пресконференция с японския министър-председател Шиндзо Абе в имението си "Мар-а-Лаго" в Палм Бийч, Флорида.

"Мисля, че това ще бъде една изключително успешна среща. Все пак ако смятахме, че няма да бъде такава, нямаше и да я провеждаме. Ако обаче срещата, на когато ще присъствам лично, се окаже неплодотворна, ще я напусна с цялото си уважение", каза американският лидер.

По време на пресконференцията държавният глава на САЩ увери японския премиер, че възнамерява да направи всичко възможно, за да освободи японците, отвлечени и задържани в Северна Корея. Той отбеляза, че вече се е срещнал със семействата на японските граждани, "отвлечени от севернокорейския режим".

"Ние често обсъждаме това. То е наистина важно за вас. Затова ще направим всичко възможно да ги върнем в Япония. Обещавам", категоричен бе американският президент, обръщайки се към Абе. /БГНЕС