Ким Чен Ун е за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров

Ким Чен Ун е за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров
Ким Чен Ун е за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров / БГНЕС

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун по време на срещата си с президента на Южна Корея Мун Дже Ин е потвърдил желанието си за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров. севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е изразил надежда, че тази среща на върха с американския държавен глава ще сложи край на една епоха на конфронтация, заяви президентът на Южна Корея Мун Дже Ин след срещата си със севернокорейския лидер.

„Ким Чен Ун отново заяви своето желание за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров и подчерта своето намерение да завърши историята на войната и конфронтацията по пътя на успешно провеждане на срещата на върха КНДР – САЩ и сътрудничество за постигане на мир и благоденствие“, каза Мун Дже Ин на пресконференция след срещата на върха.

САЩ, Република Корея и КНДР могат да проведат тристранна среща на върха, на която да се обяви краят на Корейската война, заяви на пресконференция в Сеул президентът на Южна Корея.

„Надявам се, че след успешните преговори между лидерите на САЩ и Северна Корея, може да се проведе и тристранна среща на върха с участието на Южна Корея, на която да бъде подписан официално документ, слагащ край на Корейската война. /ТАСС