Заев: Никой не губи от Закона за езиците, да отхвърлим разделението

Законът за езиците не противоречи на Конституцията. Никой не може да бъде над Основния закон. Това заяви македонският премиер Зоран Заев.

В обръщение към нацията той призова македонските граждани да отхвърлят политиките на разделения, раздори и конфликти, които блокират реформите.

„Тази наша европейска политика получи подкрепата на мнозинството граждани на последните парламентарни и местни избори. Това е политиката Македония - страна на всички граждани. Ние сме за политики, които превръщат Република Македония в гражданска държава на всички, които живеят на нейната територия“, изтъкна Заев.

С изравняване на правото на употреба на езиците никой не губи, категоричен е премиерът. Според него така се създават условия за по-добра комуникация между гражданите и институциите, а това е признак за цивилизованост.

„Сега е времето да отхвърлим политиките на разделения, раздори и конфликти, които противоречат на нашите и европейските ценности. Нашата задача и отговорност са интересите на всички граждани без изключение. Няма разумно оправдание на блокирането на политическите процеси и институциите, като парламента. Вместо това, време е политиците да поемат отговорността, която имаме пред гражданите, и да осъществим реформите. Време е за реформи, време е за развитие на Република Македония в интерес на всички граждани“, каза Заев. /БГНЕС