Ципрас си сложи вратовръзка като подарената му от Заев

„Да знаеш, Панос, имаме още път пред нас. Имаме още много битки“, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, обръщайки се към своя коалиционен партньор Панос Каменос в отчет преди парламентарните групи на СИРИЗА и „Независими гърци“, съобщиха гръцки медии.

Ципрас заяви, че след решението на Еврогрупата Гърция отваря нова страница и започва нов период за страната.

„След 8 години успяхме да решим проблема с гръцкия дълг. Дълг, който не ние създадохме. Дългът, който сме наследили от силите на старото управление“, подчерта Ципрас.

Гръцкият премиер за пореден път сложи край на спекулациите за предсрочни избори, като каза, че през септември 2019 г. те пак ще търсят мандат от гражданите.

Алексис Ципрас завърши речта с изваждането на вратовръзката.

„Спечелихме битката, но не и войната. Войната е там, навън. Има несправедливости, които трябва да коригираме и всеки път, когато спечелим, ще носим и вратовръзка“, каза гръцкият министър-председател в края на изказването си и извади вратовръзката.

Към участниците се обърна и коалиционният партньор в правителството Панос Каменос, който похвали Алексис Ципрас. Той каза, че той е най-добрият министър-председател, който Гърция е имала в последно време.

"Не сме стигнали до края на съвместния път с Алексис Ципрас, както много хора искат", каза Каменос, добавяйки, че "те са издържали, издържат и ще победят.“/БГНЕС