Парижката прокуратура предяви обвинения срещу мъжа, нападнал миналата седмица военен патрул

Нападението срещу френския военен бе седмото в рамките на 2 години.
Нападението срещу френския военен бе седмото в рамките на 2 години. / БГНЕС

Парижката прокуратура е повдигнала обвинение в тероризъм срещу мъжа, нападнал миналата седмица военен патрул в близост до ключовата метростанция "Шатле ле Ал" във френската столица. Това обяви АФП, позовавайки се на свои източници.

Според тях 39-годишният мъж е обвинен в опит за убийство с терористична цел. От агенцията подчертават, че човекът не е бил регистриран досега в нито една от полицейските бази данни, включително и в списъците за криминално проявени престъпници или склонни към екстремизъм и тероризъм лица. Въпреки това, по време на разпита си, той е признал, че умишлено е искал да убие френски военни, борещи се срещу тероризма.

БГНЕС припомня, че атаката бе извършена в туристическия район на Париж на 15 септември тази година. Тогава мъжът, въоръжен с нож, нападна патрулиращите военни с викове "Аллах акбар", но беше навреме неутрализиран. Това бе седмия опит за убийство на военнослужещите, участващи в мащабната национална операция "Сентинел", която стартира през 2015 година след поредицата атентати в страната и най-вече - след нападението срещу редакцията на седмичния хумористичен вестник "Шарли Ебдо". /БГНЕС