Наръганата с нож руска журналистка била на 4 милиметра от фаталния край

На косъм от фаталния край е била ранената с нож в гърлото руска журналистка и зам-главен редактор на популярното радио „Ехото на Москва“ Татяна Фелхенгауер.

Това разкри главният редактор на радиостанцията Алексей Венедиктов по телевизия „Дожд“. „Раната е била много опасна, както ми казаха лекарите: "4 милиметра вляво и край“, каза той. "Таня почти не говори, забранено й е засега. От днес тя започва да си разменя съобщения с нейните приятели, но мисля, че възстановяването ще бъде тежко“, добави още той.

Въпреки това Алексей Венедиктов отбеляза, че от понеделник журналистката ще започне да работи, но от вкъщи.

Журналистката бе нападната на 23 октомври в сградата на самата медия в центъра на Москва. Нападателят Борис Гриц проникнал в сградата, качил се на 14-я етаж и нанесъл удар с нож върху журналистката, като хладното оръжие попаднало в гърлото. Той е с психическо разстройство и обясни, че нападнал журналистката, защото последните два месеца тя го преследвала и измъчвала сексуално по телепатичен път. Предявено му е обвинение за предумишлено убийство. До съдебния процес е оставен под стража. /ТАСС