В Киев избухнаха сблъсъци между привърженици на Саакашвили и полицията

Стълкновения между митингуващи привърженици на екс президента на Грузия и лидер на украинската партия „Движение на новите сили” Михаил Саакашвили и полицаи избухнаха до сградата на Октомвврийския дворец в центъра на Киев, се вижда от пряко предаване от мястото на събитието на страницата на Саакашвили във Фейсбук.

Няколко стотин души, сред които е и бившият губернатор на Одеска област Саакашвили, отидоха пред Октомврийския дворец след митинг за импийчмънт в центъра на столицата.

Според Сааакашвили в двореца ще се нанесе щабът за координиране на протестните акции.

Служители на националната гвардия преградиха подстъпите към сградата и я изолираха. Представител на украинското МВР съобщи, че в момента в Октомврийския дворец има детско представление и помоли протестиращите да не извършват провокации и да не завземат сградата.

Саакашвили призова симпатизантите си да не се поддават на провокации и да не щурмуват двореца.

„Ако там има мероприятие, няма да се намесваме. Няма да закачаме хората. Сградата е голяма, ще си вършим работата без да им пречим”, каза Саакашвили.

Известно време митингуващите се опитваха да убедят униформените да свалят блокадата на сградата, но накрая направиха опити да пробият кордона и счупиха няколко прозореца.

В отговор полицията използва сълзотворен газ.

Засега няма информация за пострадали. /РИА Новости