Мей: Няма да има втори референдум за Брекзит

Мей е категорична, че втори референдум няма да се проведе.
Мей е категорична, че втори референдум няма да се проведе. / БГНЕС

Втори референдум във Великобритания относно оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС няма да се проведе, съобщи премиерът на страната Тереза Мей в интервю за немския вестник "Билд".

"Не, втори референдум няма да има. Парламентът даде правото на глас на британския народ и той вече взе своето решение", категорична бе Мей пред изданието, но и уточни, че напускането на ЕС, не е равнозначно на излизане от Европа.

В тази връзка Мей увери, че Обединеното кралство не възнамерява да "унищожи всички мостове".

"Ние имаме общи интереси и сме изправени пред едни и същи предизвикателства", каза тя и отбеляза, че Великобритания е готова да изпълни всички свои задължения, за да обезпечи сигурността на цялата общност.

"Не затваряме вратата", продължи Май, "Трансграничният поток от стоки е важен и за двете страни". "Искаме да се съгласим [с ЕС] за всеобхватно споразумение за свободна търговия, както и за партньорство в областта на сигурността".

Що се отнася до взаимоотношенията между страната й и Германия, Мей изтъкна, че Лондон и Берлин продължават тясното си сътрудничество по проблема с Иран, руската агресия и ситуацията в Украйна. /ТАСС