Русия се надява, че срещата между САЩ и КНДР ще се увенчае с успех

Анатоли Антонов се надява, че срещата между Тръмп и Ким Чен Ун ще има положителна развръзка.
Анатоли Антонов се надява, че срещата между Тръмп и Ким Чен Ун ще има положителна развръзка. / БГНЕС

Русия изразява надежда, че евентуалната среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен Ун ще се увенчае с успех. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов в интервю за телевизия Ен Би Си, публикувано в канала на руската дипломатическа мисия във Вашингтон в "Ю Туб".

В отговор на въпроса какво мисли за възможната среща между хазяина на Белия дом и севернокорейския лидер, Антонов заяви: "Желая на вашата администрация успех".

"Много е важно да спрем да се заплашваме едни други и да започнем наистина да работим", добави той.

Както отбелязва Антонов, ако такава среща наистина се случи, тогава, по негово мнение, това ще донесе ползи и за двете страни.

"Ще наблюдаваме тази среща с интерес и надежда, че ще бъде успешна", каза посланикът. "Моля, не забравяйте, че Северна Корея е наша съседка и ние, разбира се, сме много загрижени за това, което се случва в региона, защото не искаме Далечният ни Изток да бъде засегнат по какъвто и да било начин от ядрен или ракетен тест".

На въпрос дали Москва има подобни амбиции за аналогична среща с Пхенян, Антонов коментира също така, че според него е "по-добре е да се провеждат срещи между лидери, между дипломати", отколкото да се изгонват длъжностни лица. /БГНЕС