Американка търсила „как да извършим перфектното убийство“ в „Гугъл“ час преди да умъртви бебето си

Жителка на щата Аляска, е обвиняема за убийствата през 2015 и 2017 година на двете си бебета момичета, съобщават от полиция във Феърбанкс.

23-годишната Стефани Лафонтен е търсила в интернет „начини за удушаване“, „начини да убием човек, без да оставим следи“, „може ли аутопсия да докаже удавяне“, „16 стъпки да убием някого и да не ни хванат“, „как да извършим перфектното убийство“ едва час преди на 29 ноември 2017 година да съобщи, че второто ѝ дете не диша.

„Анализ на историята на интернет търсенията на Лафонтен, извършен от криминалисти, показа съмнителни търсения час преди“ обаждането на спешния телефон 911, за да съобщи, че 13-годишната ѝ дъщеря не е контактна, заявиха от местната полиция. Бебето е починало четири дни по-късно.

Началникът на полицията във втория по големина град на Аляска определи случая като „невъобразима трагедия“, но не посочи вероятния мотив за убийствата.

Смъртта на бебето на Лафонтен първоначално не е предизвикала подозрения. Полицейски служител обаче е направил връзка с подобен случай от 2015 година, когато 4-месечното бебе на Лафонтен от друга връзка също е починало внезапно.

Заподозряната е била женена за американски военен, който в момента на смъртта на 13-месечната си дъщеря е бил на мисия в Ирак.

Бащата на починалото през 2015 година 4-месечно бебе е бивш приятел на Лафонтен. /“Фокс нюз“