Павел Мамаев в московското следствие.
Павел Мамаев в московското следствие. / БГНЕС
Руските футболни национали побойници остават в ареста за два месеца

Двамата елитни руски футболисти Павел Мамаев и Александър Кокорин, които на 8 октомври безпричинно нападнаха двама държавни служители, ще останат в ареста до 8 декември, когато ще започне делото за хулиганство, съобщават руските медии.

Мамаев и Кокорин, които са в разширения състав на националния отбор по футбол на Руската федерация, са заплашени от пет години затвор.

Адвокатите на двамата обявиха, че ще обжалват мярката, която според тях е неоправдано тежка.

По-рано техните работодатели от ФК "Краснодар и "Зенит" обещаха да ги накажат дисциплинарно и дори да опитат да прекратят трудовите им договори, а съпругата на Мамаев подаде молба за развод.

БГНЕС припомня, че в понеделник сутринта двамата национали на "Сборная", докато се намират под въздействието на алкохол, атакуваха служител на Министерството на транспорта в московско кафе, който им направил забележка относно поведението. Освен физическо насилие двамата са обиждали Денис Пак, който е от азиатски произход, на етническа основа. Преди това двамата са нанесли побой и на служител на руската обществена телевизия „Първи канал“.

Видео от инцидента, разпространено в интернет, показва Кокорин, Мамаев и техни приятели да хвърлят столове по служителя на министерството. Заради нараняванията си Пак е получил медицинска помощ, а след това е подал официално оплакване в полицията.

Инцидентът провокира остра обществена реакция и призиви за сурови наказания за самозабравилите се футболни звезди. /БГНЕС