Моника Люински.
Моника Люински. / БГНЕС
Моника Люински е готова отново да се извини на Хилари Клинтън

Бившата стажантка в Белия дом Моника Люински е готова при възможност отново да се извини на бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън във връзка със скандала, който едва не струва президентския пост на нейния съпруг Бил Клинтън. Това се казва в статия на самата Люински, която е публикувана в списание „Венити феър“.

42 президент на САЩ Бил Клинтън беше начело на най-могъщата страна в света в периода от 1993 до 2001 г. Скандалът с връзката му с Люински избухна през януари 1998 г. Той беше разследван от специалния прокурор Кенет Стар. Законодателите обвиниха Клинтън, че е дал лъжливи показания и е препятствал разследването, което можеше да доведе до импийчмънт на стопанина на Белия дом. Все пак обвиненията срещу Клинтън бяха свалени след продължителни дебати и той изкара целия си втори мандат.

45-годишната Люински е готова отново да се извини на бившата първа лейди. „Моето първо публично изказване след скандала... беше извинение непосредствено пред Челси и Хилари Клинтън“, се казва в статията на бившата стажантка.

„Ако днес се видя лично с Хилари Клинтън, зная, че ще събера всички сили и отново искрено ще й призная, колко съжалявам“, добавя Люински.

През юни тази година Бил Клинтън в интервю за телевизия Ен Би Си съобщи, че не се извинил на Моника и не възнамерява да го прави. При това той припомни, че многократно публично е заявявал, колко „много съжалява“ във връзка със случилото се. Клинтън смята, че е постъпил правилно през 1998 г., когато се е опитвал да не допусне импийчмънт. /ТАСС