Сорос няма да подкрепи нито един демократ за Белия дом през 2020 г.

Финансистът Джордж Сорос няма да подкрепи нито един от кандидатите за президент на Демократическата партия на изборите през 2020 г. Това заяви пред Си Ен Би Си говорителят на милиардера Майкъл Вахон.

„Сорос не планира да заложи на нито един състезател в тази надпревара“, каза той, имайки предвид президентските избори.

Вахон уточни, че финансистът едва ли ще обяви подкрепа за някой от демократите, защото „той смята, че има няколко добри кандидати“. Говорителят на Сорос не разкри имената на членовете на Демократическата партия, за които милиардерът има високо мнение.

Американските медии спрягат като кандидати на демократите за Белия дом бившия вицепрезидент Джо Байдън, сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, сенатора от Масачузетс Елизабет Уорън, телевизионната водеща Опра Уинфри. Не е изключено към тях да се присъедини и Хилари Клинтън, която изгуби от Тръмп изборите през 2016 г.

Джордж Сорос е основател е ръководител на хедж фонда Soros Fund Management. Той е един от най-богатите хора в света, неговото състояние се оценява на около 25 милиарда долара. През февруари 2016 г. телевизия Си Ен Ен съобщи, че Сорос е дарил 6 милиона долара за президентската кампанията на кандидата на демократите Хилари Клинтън, която бе съперник на сегашния президент Доналд Тръмп.

След победата на Тръмп той нарече държавния глава привърженик на диктатурата и го обвини, че превръща САЩ в мафиотска държава. /ТАСС