Global Tech Summit 2017 - технологичният форум за разработчици, ИТ експерти и мениджъри с фокус Киберсигурност

Global Tech Summit 2017 - технологичният форум за разработчици, ИТ експерти и мениджъри с фокус Киберсигурност
Global Tech Summit 2017 - технологичният форум за разработчици, ИТ експерти и мениджъри с фокус Киберсигурност / БГНЕС

[url=https://globalsummit.tech/]Global Tech Summit[/url] - най-мащабният технологичен форум в региона ще се проведе в периода 17-19 октомври на територията и с подкрепата на София Тех Парк.

Global Tech Summit обединява утвърдените конференции за софтуерни разработчици и ИТ професионалисти - Java2Days и CodeMonsters, и събитието, което промотира внедряването на иновативни технологии в помощ на бизнеса - Technology4Business. В рамките на форума са включени и безплатните инициативи, насочени към бъдещите ИТ ескперти: Free Tech Training и Tech4Kids, съобщиха организаторите.

“Киберсигурността е основен акцент на предстоящото издание на форума Global Tech Summit”, заяви Ивелина Абаджиев, основател на Global Tech Summit. “С навлизането на дигитализацията в ежедневието ни, няма съмнение, че сигурността е топ тема, която вълнува, както големите компании, така и обикновените хора. Няма значение дали става дума за използването на сайтове за запознанства, мобилно и онлайн банкиране, пазаруване в Интернет, свързване на мобилни устройства и други дигитални услуги - всички тези сектори са били обект на хакерски атаки през последните 18 месеца”, аргументира фокуса на събитието Абаджиева.

По време на Global Tech Summit ще бъдат дискутирани сериозността на съвременните кибер заплахи и ще се разгледат възможните решения. Международният технологичен форум се фокусира върху всички аспекти на сигурността и защитата, които попадат в обхвата на събитията: от проектирането и създаването на софтуер, през последващата обработка на данни, до методите за защита.

Конференциите Java2Days и CodeMonsters ще се съсредоточат върху добрите практики и стандарти за изграждане на сигурен софтуер, докато Technology4Business ще обърне внимание на стандартите за сигурност, наложени от Европейския Съюз и как да бъдат спазени ефективно от компаниите в региона.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се срещнат със световно известни имена в бранша, които презентират на водещите конференции за сигурност в Съединените Щати като BlackHat и DefCon (Маркус Хътчинс бе заловен от ФБР именно след DefCon в САЩ. Той обезвреди един от най-големите глобални кибер атаки (WannaCry), но от ФБР го обвиниха, че е продавал софтуер за кибер атаки (Kronos) на черния пазар.). Сред лекторите са Сирен Хофвандер, Субхо Халдер, Хавиер Годинез, Арън Кюър, Стив Костен, Андрю Круг, Марина Симаков, Стив Пуле и други.

Освен силното технологично съдържание форумът ще включва и специални сесии, насочени към стила, здравословния начин на живот, спорта и хобитата, които вълнуват технологичните експерти. /БГНЕС